Camden Harbor Waterfront

This beautiful home was designed and built to compliment the owners’ existing two-bedroom, three-car garage guest cottage. With the completion of this new home, the owners now have the ultimate waterfront family and guest compound. With a focus on family and friends, the house was designed with the expected high-level construction and finishes yet was created to be comfortable and welcoming with a cottage feel. 

Entering the home, you will find the open living, dining, kitchen with stunning views across Camden Harbor that occupies the center of the home. To the left of the main living area is the first floor Master Suite, again with water views across the harbor. To the right of the common space is a three-season room with a ledgestone faced fireplace and three sides of glass to take in water and wooded views. 

Before entering the three-season room, there is a large media closet to the left and a mud room and mechanical room to the right. The second floor has a waterfront guest bedroom with an ensuite bath to the right of the stairs. Just off this guest room is a loft area open to below with full water views. The loft is furnished with built-in bookshelves and a unique multi-use table that’s perfect for computer time, game playing, or jigsaw puzzling.

Next is the open guest hangout space set up with everything needed to keep everyone entertained. Opposite the hangout space, is a full bath that is shared with a second waterfront bedroom. The oversized corner bedroom is a wonderful guest space with stunning Camden Harbor and Camden Hills views.   

The exterior planting and hardscape were designed to have an appearance the home was dropped into an existing natural setting, rather than being designed around the home. To create the walkway from the circular drive to the front entry, four enormous granite stones were set, giving the appearance they may have always been there rather than hand placed. To the rear, beautiful cut stone encompasses the entire level portion set up as two separate living spaces. 

The patio area’s main portion is perfect for barbecuing and large gatherings, with a winding path taking you to the circular dining and visiting space. Cut granite steps lead you down to a natural stone firepit to the right and the dock to the left. Just to the bottom of the steps is a granite bench for seating pinned into the rock wall that appears to be floating in the air.

Landscape in the front of the home, including the drive area, was planted entirely of blueberry sod in keeping with the natural theme for the home. Small amounts of traditional type plantings were reserved for the rear of the home. This project was a wonderful collaboration between client and builder that provided the perfect home for the owners and their families to enjoy for many years ahead.

What Our Customers Say

"This house is our dream house. We still can’t believe we own it! We always knew we would have a house someday, but we never dreamed we’d have something like this."

Jeff & Susan Brazier

"This is just a brief note to express our appreciation for the great new construction job which Broad Cove Builders completed for us last month at our Spruce Head home."

Carl & Eileen Patch

Web Design & Development © 2022 Links Web Design, Bangor, Maine

Website Content Copyright © 2022 Broad Cove Builders | Sitemap